Negreşteanul Andrei Bud premiat în cadrul Galei „Întâlnire cu olimpicii”

Andrei Bud
Olimpicii internaţionali români care au obţinut medalii la olimpiadele internaţionale de Matematică, Informatică şi Fizică au fost premiaţi joi (24 iulie) seara în cadrul unei gale ce le-a fost dedicată, organizată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare. În acest an, Gala „Întâlnire cu olimpicii” a ajuns la a III-a ediţie. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia „eMAG” în parteneriat cu Banca Comercială Română.

Printre olimpicii premiaţi s-a aflat şi negreşteanul Andrei Bud, care în acest an (2014) a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică organizată în perioada 3-13 iulie la Cape Town, Africa de Sud.

În cadrul evenimentului festiv au fost acordate premii în valoare totală de 163.000 de lei. Astfel, cei medaliaţi cu aur au primit premii în valoare de câte 10.000 de lei, cei medaliaţi cu argint, 8.000 de lei, iar medaliaţii cu bronz, 6.000 de lei. Nu au fost uitaţi nici profesorii care au pregătit olimpicii, aceştia primind câte 3.000 de lei şi câte o monedă de aur.
Fundaţia „eMAG” susţine tinerii pasionaţi de ştiinţele exacte. Prin programul „Hai la Olimpiadă !”, care a debutat în octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din întreaga ţară sunt sprijiniţi să facă performanţă în domeniul ştiinţelor exacte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.