Preşedintele PMP Satu Mare, Laura Bota, apreciază munca depusă de poliţiştii de frontieră

Laura-Bota
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Satu Mare, Laura Bota, a transmis azi, 24 iulie un mesaj de felicitare cu ocazia “Zilei Poliţiei de Frontieră”, apreciind activitatea acestei instituţii ca fiind deosebit de importantă în actualul context conflictual din estul României.

Astăzi, poliţiştii de frontieră îşi celebrează ziua aniversară, odată cu împlinirea a 150 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a dispus unirea instituţiilor responsabile de paza graniţelor din Ţara Românească şi Moldova. Astfel, prin Decretul nr. 893/1864, s-a pus pentru prima dată temelia actualului sistem de protecţie şi pază a graniţelor României, fapt ce constituie un moment istoric pentru Poliţia de Frontieră Română de astăzi. “Ziua Poliţiei de Frontieră Române”, 24 iulie, a fost desemnată prin articolul nr. 45 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104 din 27 iunie 2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române.

“Faptul că în prezent Poliţia de Frontieră Română funcţionează la standarde europene este o consecinţă a demersurilor făcute de instituţiile statului, mai ales după intrarea României în Uniunea Europeană, act de o valoare monumentală pentru istoria modernă a ţării noastre, la care a contribuit decisiv şi preşedintele Traian Băsescu. Buna desfăşurare a activităţii acestei instituţii este cu atât mai necesară în această perioadă, având în vedere conflictele derulate în ţara vecină, Ucraina, în imediata apropiere a judeţului Satu Mare. Consider că România trebuie să fie pregătită pentru orice tip de acţiune care ar aduce atingere securităţii naţionale, iar cei care veghează la graniţe sunt primii chemaţi să intervină în asemenea situaţii nedorite”, a apreciat liderul PMP Satu Mare.

Laura Diana Bota a ţinut să-i felicite pe cei aproape 700 de poliţişti de frontieră care activează în structurile din judeţul Satu Mare, respectiv la punctele de frontieră Aeroport Satu Mare şi cele din Carei, Urziceni, Berveni, Petea, Halmeu, Tarna Mare şi Negreşti-Oaş. “Îi felicit pe toţi lucrătorii Poliţiei de Frontieră Satu Mare pentru eforturile depuse în beneficiul liniştii şi siguranţei sătmărenilor şi sunt convinsă că munca lor este apreciată la adevărata sa valoare. Cu ocazia acestei zile aniversare, le doresc un sincer La Mulţi Ani, multă sănătate, putere de muncă şi împliniri, alături de familiile lor”, a conchis Laura Diana Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.