Exerciţii demonstrative susţinute de jandarmi în faţa copiilor din tabăra de la Poiana Codrului

jandarmi1
jandarmi3jandarmi2

Cei 70 de copii prezenţi în Tabăra creştină de la Poiana Codrului au putut urmări azi, 23 iulie o serie de exerciţii demonstrative susţinute de jandarmii sătmăreni. Tabăra este organizată de preotul Florian Fane.

Pentru început, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, Camelia Lucuţ, le-a explicat copiilor misiunile Jandarmeriei şi rolul pe care instituţia o are în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

După ce au fost prezentate tipurile de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte, copiii au putut asista la partea practică, în care au fost prezentate o suită de exerciţii tactice şi de autoapărare sub comanda sulocotenentului Vlad Chizbăian.

Apoi au fost organizate ateliere de lucru, unde au fost expuse ţinuta jandarmilor şi armamentul uşor din dotarea institutiei, copiii putând să se fotografieze cu acestea. Un alt punct de atracţie pentru copii a fost trusa criminalistică, aceştia putând să-şi ia amprentele.

Totodată, mini poligonul de tragere organizat de jandarmi a fost foarte apreciat de copii, aceştia putând să-şi testeze precizia şi abilităţile manipulând armele air soft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.