Ce spune Episcopia Romano-Catolică Satu Mare despre blocarea conturilor Spitalului Judeţean

cladirea Psihiatriei
Episcopia Romano-Catolică şi-a exprimat azi, 22 iulie poziţia oficială cu privire la procesul de retrocedare a clădirii Secţiei de psihiatrie în urma căruia conturile Spitalului Judeţean au fost blocate.

În continuare vă redăm poziţia oficială a Episcopiei:

“Procesul de luare în posesie s-a încheiat în data de 8 aprilie 2014. În data de 14 aprilie Episcopia a trimis Spitalului Judeţean din Satu Mare somaţia, cerând să dea un răspuns într-un termen de 7 zile, conformându-se hotărârilor judecătoreşti. Neprimind răspuns, Episcopia a demarat procedura de executare silită conform legii, prin executorul judecătoresc. În 27 Iunie a început procedura de executare silită. Conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare în 2 iulie, printr-o adresă, solicita efectuarea plăţii eşalonat. Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare, în răspunsul din 4 iulie reconfirma dorinţa de a rezolva pe cale amiabilă, de a încheia un acord privind eşalonarea creanţei. Neprimind răspuns la această adresă, în 16 iulie executorul a continuat procedura.

Episcopia Romano-Catolică Satu Mare nu a cerut niciodată drepturi fără cuviinţă, şi sprijin fără justificare. Într-un cadru democratic nu se poate pune sub semnul întrebării validitatea unei astfel de hotărâri, respectiv cereri.
Episcopia Romano-Catolică Satu Mare îşi exprimă părerea de rău pentru o comunicare prin presă cu exagerări punctabile din partea părţilor amintite, cunoscând faptul că era cadru şi timp pentru o comunicare mult mai civilizată. Chiar există şi precedent pentru un caz asemănător, prin care Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare a încheiat o convenţie rezonabilă pentru Consiliul Judeţean Satu Mare.

Episcopia Romano-Catolică Satu Mare rămâne adeptul comunicării şi apropierii prin comunicare, dacă acesta rămâne la un nivel al bunului simţ şi nu doboară valorile fundamentale ale schimbului de informaţii civilizate, recurgând la acuzări nejustificate. De aceea invită părţile amintite la o comunicare în sălile de şedinţă şi nu prin presă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.