Problemele asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, în atenţia prefectului Eugeniu Avram

prefectura

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a convocat azi, 21 iulie o şedinţă având ca temă finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav.

La şedinţă au participat şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare, Mircea Ardelean, directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbţan, specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului şi cei ai AJFP.

Reprezentantului Guvernului în teritoriu i-a fost prezentat un raport cu privire la situaţia finanţării drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav. În anul 2014 fondurile necesare de la bugetul de stat pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sunt de 24.549,97 lei, din care s-au alocat până în prezent suma de 20.728 lei. De la bugetul local, unităţile administrativ-teritoriale trebuie să aloce suma totală de 8.173,87 lei, bani destinaţi aceluiaşi scop, sumă ce reprezintă cel puţin 25% din necesarul stabilit.

În urma şedinţei prefectul Eugeniu Avram a solicitat ca fiecare primărie din judeţul Satu Mare trebuie să transmită către AJFP o situaţie concretă şi reală privind sumele aprobate în bugetele locale, plăţile efectuate, precum şi necesarul estimat la data de 31 decembrie 2014 pentru finanţarea acestor cheltuieli. De asemenea, Instituţia Prefectului şi AJFP vor face demersurile necesare la Ministerul Finanţelor Publice pentru ca diferenţa de bani de la bugetul de stat, în sumă de 3.821,97 lei, să fie alocată până la finele anului în curs. În acelaşi timp, se va solicita suplimentarea nivelului maxim al cheltuielilor de personal aferent anului în curs, care va rezulta în urma centralizării datelor provenite de la fiecare unitate administrativ-teritorială a judeţului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.