Conturile Spitalului Judeţean Satu Mare blocate din cauza Episcopiei Romano-Catolice

stef-venemozer
Din cauză că retrocedarea imobilului în care funcţiona Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Satu Mare către Episcopia Romano-Catolică a fost făcută cu întârziere, săptămâna trecută conturile aşezământului de sănătate sătmărean au fost blocate. Pentru deblocarea acestora conducerea Consiliului Judeţean (CJ) a găsit o soluţie provizorie însă şeful CJ, Adrian Ştef a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 21 iulie că trebuie găsită o soluţie cât mai urgentă pentru rezolvarea acestei probleme.

Alături de Ştef la conferinţa de presă a participat şi managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Erica Venemozer.

„Banii datoraţi Episcopiei Romano-Catolice au fost achitaţi, iar suma pentru care acuma au fost blocate conturile este o penalitate la datoria totală. Eu sunt de părere că vom găsi soluţia optimă pentru rezolvarea conflictului cu Episcopia. Este vorba despre aproximativ 70.000 de euro. În prezent conturile sunt deblocate dar e puţin neplăcut. Nu mă aşteptam să se întâmple acest lucru. Vă daţi seama că dacă spitalul stă cu conturile blocate pot să apară probleme în ceea ce priveşte desfăşurarea actului medical. Trebuie să avem o discuţie cu Episcopia. Poate renunţă la solicitarea lor . Mi s-ar părea normal deoarece de-a lungul anilor am fost parteneri în atâtea proiecte importante pentru judeţul nostru”, a declarat Ştef.
Erica Venemozer a subliniat faptul că procesul cu Episcopia Romano-Catolică are o vechime de ani de zile şi s-a terminat în 2014, în acest caz fiind dată o hotărâre definitivă şi irevocabilă. „Noi le-am cerut să avem o discuţie pentru a putea plăti în rate această datorie. Am formulat şi o adresă în acest sens. Nu am primit răspuns din partea lor dar ne-am trezit cu conturile blocate”.

Şeful CJ a dat asigurări că va iniţia discuţii cu Episcopia în vederea soluţionării acestei situaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.