Marţi are loc repartizarea computerizată în licee a absolvenţilor de clasa a VIII-a

evaluare-nationala

Conform calendarului de admitere, marţi, 15 iulie se va desfășura repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile candidaților înscrise în fișa de opțiuni, în limita locurilor aprobate prin planul de școlarizare.

Afișarea listei candidaților repartizați în fiecare şcoală se va face în data de 16 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care elevii au fost repartizaţi se desfăşoară în perioada 17-25 iulie. Candidații care nu își depun dosarele de înscriere se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.

Totodată, în data de 7 iulie s-a finalizat etapa I de înscriere și admitere a elevilor la învățământul profesional cu durata de 3 ani. Au fost înmatriculați, prin depunerea dosarelor de înscriere un număr de 406 elevi.

Etapa a II-a de înscriere și admitere a elevilor la învățământul profesional prevede:

25-26 iulie: eliberarea de către unitățile de învățământ gimnazial a fișelor de înscriere pentru candidații care solicită să participe la admiterea în etapa a II-a

27-28 iulie: înscrierea elevilor la unitățile de învățământ profesional pe baza fișelor de înscriere

29 iulie: afișarea listei candidaților înscriși la învățământul profesional

7 august: desfășurarea probei suplimentare de admitere în cazul în care numărul de candidați este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ

8 august: afișarea rezultatelor probei suplimentare de admitere la sediul unității de învățământ care a organizat examenul

8 august: depunerea și rezolvarea contestațiilor

9 august: afișarea rezultatelor finale la proba suplimentară de admitere

10 august: afișarea listelor cu candidații declarați admiși și a celor respinși la admitere

11-12 august: candidații declarați admiși depun, la unitățile școlare la care au fost declarați admiși, dosarele de înscriere.

Candidații care nu își depun dosarele de înscriere în perioada menționată de calendarul admiterii, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate și vor fi utilizate pentru etapa a III-a de admitere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.