După Praga „Universul provizoriu” a lui Alexandru Feher ajunge şi la Muzeul de Artă din Satu Mare

Poza5 Poza1 (1) Poza2 (1) Poza3 Poza4

După succesul de la Praga, instantaneele lui Alexandru Feher, reunite în colecţia „Univers provizoriu”, vor fi expuse şi la Muzeul de Artă din Satu Mare. Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 15 iulie, de la ora 16.00, la Secţia de Artă a Muzeului Judeţean, situată în Piaţa Libertăţii nr. 21.

Vă reamintim că expoziţia de la Praga a avut loc în perioada 7 ianuarie-9 februarie, iar evenimentul a fost găzduit de Institutul Cultural Român din capitala Cehiei.

“Pasiunea pentru fotografie a început în anul 1976, când tatăl meu mi-a oferit posibilitatea de a alege între o bicicletă şi un aparat de fotografiat. Am decis să optez pentru aparatul de fotografiat deoarece, la Şcoala Generală Racşa funcţiona un cerc foto, unde doream să mă înscriu şi eu”, ne-a declarat Alexandru Feher în cadrul unui interviu publicat în ziarul nostru la începutul acestui an (http://www.satmareanul.net/2014/01/04/alexandru-feher-din-vama-isi-expune-fotografiile-la-praga-galerie-foto/).

Alexandru Feher s-a născut pe 10 martie 1966, în satul Racşa. Primii opt ani de studii le-a urmat la Şcoala Generală din localitatea natală. În continuare, a frecventat Liceul de Matematică-Fizică din Satu Mare. După liceu, a ales Facultatea de Inginerie Mecanică, secţia “Automatizări industriale”, pe care a finalizat-o în anul 1993.

Primele lucrări le-a expus în anul 1984 la Casa Tineretului din Buzău în cadrul unei expoziţii colective. Apoi, în perioada 2002-2005 a expus împreună cu Alexandru Ardelean la Muzeul Ţării Oaşului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.