Cei care şi-au luat BAC-ul anul acesta nu vor primi diplome

bacalaureat-diploma
Candidaţii care au promovat „examenul maturităţii” anul acesta vor primi adeverinţe în locul diplomelor de bacalaureat. Ministerul Educaţiei a luat această decizie după ce DNA a demarat o anchetă privind monopolul companiei Romdidac în ceea ce priveşte furnizarea diplomelor şcolare şi universitare.
Ca urma a anchetei începute de DNA, Ministerul Educaţiei a renunţat la colaborarea cu Romdidac şi a început demersurile necesare pentru ca diplomele să fie tipărite de către stat, prin Imprimeria Naţională.
Potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, tipărirea diplomelor ar trebui să fie monopol de stat şi să fie făcută la Imprimeria Naţională. Acesta a subliniat faptul că prin ordonanţa de modificare a Legii Educaţiei, s-a stipulat ca responsabilitatea legată de diplome să revină Ministerului Educaţiei.
Ordonanţa de modificare a Legii Educaţiei prevede că „Ministerul Educaţiei Naţionale gestionează modalitatea de utilizare a formularelor actelor de studii, documentelor şcolare prin controlarea periodică a modului de folosire a acestora de către instituţiile şi unităţile de învăţământ, avizează necesarul de formulare solicitat şi comanda pentru tipărirea acestuia”.
Având în vedere faptul că temporar realizarea diplomelor este blocată, ministerul de resort a decis ca toţi candidaţii care au promovat anul acesta Bacalaureatul să primească adeverinţe în locul diplomelor, care trebuiau eliberate, potrivit legii, în cel mult 10 zile de la terminarea examenelor. Ministrul Educaţiei precizează că cei care doresc să-şi continue studiile se pot înscrie la facultăţi pe baza adeverinţelor care atestă promovarea examenului de Bacalaureat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.