Şapte elevi sătmăreni îndrumaţi în cariera de poliţist

Elevi

Şapte elevi din judeţul nostru aparţinând minorităţilor naţionale au fost selectaţi să participe la o tabără gratuită de orientare profesională ce se va desfăşura la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. Proiectul „Misiune Posibilă-Şanse egale în alegerea carierei”, aflat la a IV-a ediţie, are ca scop promovarea profesiei de poliţist în rândul minorităţilor naţionale.

Activităţile din acest proiect s-au realizat în perioada 29 mai-18 iunie, în şase unităţi de învăţământ care au secţii maghiare şi germane, respectiv: Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc”, Liceul Reformat, Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, Liceul Tehnologic „Traian Vuia” şi Liceul Teoretic Carei.

Iniţiativa aparţine Fundaţiei Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală şi Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, activităţile de promovare fiind realizate prin Compartimentele de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratele de Poliţie ale celor şapte judeţe participante la proiect (Cluj, Bihor, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare).

În urma celor 14 activităţi desfăşurate în licee, 21 de elevi şi-au manifestat efectiv interesul pentru a participa la această tabără, completând formularele de înscriere. În cele din urmă au fost selectaţi şapte elevi.

Tabăra se va desfăşura între 4-8 august, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca şi va cuprinde o serie de activităţi demonstrative vizând aspecte ale muncii de poliţie, vizite la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, dar şi posibilitatea participanţilor de a-şi testa abilităţile necesare unui viitor poliţist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.