PDL nu susţine modificările aduse Legii Educaţiei

pdl-satu-mare
Modificările aduse Legii Educaţiei au constituit tema conferinţei de presă de azi, 11 iulie susţinută la sediul PDL Satu Mare. La întâlnirea cu presa au participat prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PDL Satu Mare, Sanda Neşte şi unul dintre membrii Comisiei de Educaţie a formaţiunii politice, Radu Pop.
În luarea de cuvânt Neşte a subliniat faptul că Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvernul României şi care modifică 97 de articole din Legea Educaţiei nu este deloc în beneficiul elevilor. Potrivit acesteia, mai degrabă ar fi necesară instituirea unor măsuri care reduc abandonul şcolar. „Abandonul şcolar în România este de peste 17%, în timp ce media Uniunii Europene se situează la aproximativ 12%. Acesta a crescut în mediul rural, şi asta mai ales în ultimii doi ani, când Guvernul a suspendat plata abonamentelor elevilor navetişti”, a declarat Sanda Neşte.
Radu Pop a vorbit despre Ordonanţa de Urgenţă nr. 49/2014 care aduce modificări în ceea ce priveşte studiile universitare de doctorat. Interlocutorul a subliniat faptul că noile prevederi stabilesc că doctoratul se poate organiza şi la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă. „Considerăm că nu se poate face o teză de calitate în condiţiile în care nu este alocat suficient timp pentru elaborarea acesteia. Astfel, se deschide calea pentru obţinerea unor doctorate nemeritate de către politicieni”, spune Radu Pop.
Sanda Neşte şi Radu Pop au declarat că PDL susţine abrogarea acestei ordonanţe, dat fiind impactul negativ asupra sistemului educaţional. „Sperăm că Avocatul Poporului va fi într-adevăr al poporului şi nu al unui partid politic, având în vedere că este şi cadru universitar şi cunoaşte problemele din sistem”, a conchis Neşte.

2 Comentarii la "PDL nu susţine modificările aduse Legii Educaţiei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.