Sătmăreanul Rafaelo Varga întră în cursa pentru “Factorul X”

RAFAELO VARGA (1)

Rafaelo Varga va participa vineri, 11 iulie la preselecţiile şi audiţiile Concursului “X Factor” 2014, care vor avea loc la Bucureşti, în faţa comisiei alcătuită din: Delia, Horea Brenciu şi Ştefan Bănică Jr.

Rafaelo a participat la prima etapă a concursului, desfăşurată la Cluj, în data de 30 mai, unde a avut loc înregistrarea participanţilor şi audiţiile, în urma căreia tânărul s-a calificiat pentru preselecţiile din capitală.

Rafaelo provine din Centrul de Plasament al Copilului “Roua” din Hurezu Mare şi este elev în clasa a IX-a la Liceul Teologic “Nicolae Steinhardt” din Satu Mare. Talentul lui Rafaelo a fost descoperit şi încurajat de către directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Satu Mare.

Pentru audiţiile de la Cluj, Rafaelo a fost pregătit de profesorul de muzică Sorin Berindei de la Cercul de muzică uşoară de la Palatul Copiilor din Satu Mare. Pentru preselecţiile şi audiţiile de la Bucureşti, Rafaelo s-a pregătit cu Florin Gavriş de la studioul de înregistrări audio “Leno Studio”.

După succesul de la Cluj, o echipă de filmare de la televiziunea Antena 1 a venit la Satu Mare pentru a realiza un filmuleţ despre Rafaelo, pentru concursul “X Factor” 2014. Filmările au fost realizate la Centrul de Plasament al Copilului “Roua” din Hurezu Mare, la sediul DGASPC şi în Gara CFR Satu Mare.

Rafaelo a participat şi la Concursul pop-rock “Muzica Inimii Mele” (MIM), ediţia a VII-a, care a avut loc în noiembrie anul trecut (2013) la Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu Mare. În urma acestui concurs el a obţinut un premiu de debut şi o menţiune. Ulterior a participat la diverse spectacole organizate de administraţiile publice locale: de 1 Iunie, cu ocazia Zilelor municipiului şi judeţului Satu Mare şi a comunelor Odoreu şi Vetiş 2014.

La preselecţiile şi audiţiile Concursului “X Factor” 2014, Rafaelo va fi însoţit de către Eugenia Adelean. La preselecţia de la Bucureşti, Rafaelo va interpreta piesa formaţiei Deepcentral, “O stea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.