Ţarul Nicolae al II-lea, tema unei expoziţii organizate la Muzeul Judeţean Satu Mare

Tarul-Nicolae-al-II-lea
De-a lungul ultimelor trei secole, trei dintre țarii Rusiei au ajuns pe teritoriul României: Petru I, Alexandru al II-lea şi Nicolae al II-lea. Ultima vizită imperială, cea a lui Nicolae al II-lea, a avut loc în iunie 1914, cu puțin timp înainte de izbucnirea Primului Război Mondial. A fost singura vizită oficială a unui suveran rus în România.
Acest eveniment face obiectul expoziției itinerante foto-documentare organizată de Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Ambasada Federației Ruse şi Reprezentanța „Rossotrudnicestvo”, intitulată „Centenarul vizitei împăratului Nicolae al II-lea la Constanța” (1/14 iunie 1914). Expoziţia va fi vernisată joi, 10 iulie şi la Muzeul Judeţean Satu Mare, cu începere de la ora 13.00.
Expoziţia reuneşte un set important de documente inedite provenite din colecţiile mai multor instituţii ruseşti partenere: Arhiva de Stat a Federaţiei Ruse (GARF), Arhiva Centrală de Stat pentru documente foto-fono-cinematografice din Sankt-Petersburg, Arhiva Rusă de Stat pentru Filme Documentare şi Foto (RGAKFD), precum şi din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României, ale Arhivelor Naţionale ale României şi din Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.