Campionatul Mondial de Jocuri Scoţiene, în acest weekend, la Satu Mare

cm-jocuri-scotiene5cm-jocuri-scotiene4cm-jocuri-scotiene3 cm-jocuri-scotiene2 cm-jocuri-scotiene1
Ştrandul Aquapark din Satu Mare găzduieşte în acest weekend, o etapă din cadrul Campionatului Mondial de Jocuri Scoţiene, competiţie la care România este reprezentată de sătmăreanul Alexandru (Sanyi) Cortean. Sanyi este cunoscut prin organizarea concursurilor de strong man la Satu Mare.
La competiţie participă zece concurenţi care în timpul concursului poartă tradiţionalul kilt scoţian. Este vorba despre: Alexandru Cortean, Johan Langhorst, Ivan Medinmvec, Kerekes Roni, Kiss Tibor, Rafal Kobylarz, Al Myers, Chad Ullom, Georg Oqmuudsson şi Saliga Tamas.
Aceştia au avut de trecut azi, 5 iulie de trei probe. Prima probă de concurs a constat în aruncarea pietrei, Sanyi reuşind o aruncare de 8,80 metri, însă a fost depăşit de concurentul din Polonia, Rafal Kobylarz, care a încheiat proba cu 13,6 metri.
A doua probă a constat în ridicarea unui buştean de 115 kg. Proba a fost câştigată de concurentul polonez, Rafal Kobylarz care a reuşit să ridice buşteanul de zece ori, depăşindu-i fără probleme pe toţi ceilalţi competitori. Sanyi Cortean a reuşit să ridice buşteanul de patru ori.
La ultima probă concurenţii au avut de ridicat pe o masă, în cel mai scurt timp posibil, un sac de 100 kg, un buştean de 120 kg, o piatră de moară de 105 kg şi o nicovală de 140 kg. Sătmăreanul nostru a terminat această probă în 74 de secunde, dar cel care a ieşit din nou învingător a fost concurentul din Polonia care a reuşit să scoată un timp record de 28,09 secunde.
Competiţia continuă duminică, 6 iulie de la ora 15.00, în aceeaşi locaţie (incinta ştrandului Aquapark). Evenimentul este organizat de Big Security, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Primăria Satu Mare şi Aquapark.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.