Absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie la licee până pe 9 iulie

Inscriere
Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut probele de Evaluare Naţională se pot înscrie în învăţământul liceal în perioada 3-9 iulie. Prima etapă a repartizării computerizate va avea loc pe 15 iulie.

A început perioada de înscriere la liceu a absolvenţilor de gimnaziu care au susţinut probele scrise la Matematică, respectiv la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Evaluare Naţională din acest an. Pentru a ocupa un loc în cadrul învăţământului liceal, candidaţii trebuie să completeze o fişă de înscriere cu opţiunea pentru şcoala în care doresc să-şi continue studiile. După repartizarea computerizată elevii îşi vor putea depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi, în perioada 17-25 iulie. A doua etapă a admiterii începe pe 16 iulie, iar repartizarea computerizată se va face pe 24 iulie.

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, în judeţ sunt disponibile 3.316 locuri, repartizate în 119 clase. La noi în judeţ, Evaluarea Naţională din acest an a fost susţinută de 2.694 de absolvenţi de clasa a VIII-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.