Piloţii de pe Someş au pornit azi la drum

caiac-canoe-sm07caiac-canoe-sm02caiac-canoe-sm03 caiac-canoe-sm01 caiac-canoe-sm09 caiac-canoe-sm08 caiac-canoe-sm06 caiac-canoe-sm05 caiac-canoe-sm04
O mică flotă alcătuită din caiace a pornit în această după-amiază (azi, 4 iulie) într-o scurtă expediţie pe Someş. Acţiunea este organizată de Asociaţia „Nomad Kayak” din Satu Mare şi Primăria din Csenger (Ungaria). Sportivii din Satu Mare participă pentru al IV-lea an consecutiv la această expediţie.
Sătmărenii participanţi în această aventură vor avea de parcurs pe Someş, până în localitatea Csenger din Ungaria, aproximativ 20 de km. Desigur, doritorii pot continua expediţia până la locul în care Someşul se varsă în Tisa, dar atunci vor avea de vâslit trei zile la rând, până duminică (6 iulie) seara.
Expediţionarii sătmăreni sunt conduşi de sportivul Rajmond Molnar. Potrivit acestuia cei 20 de km până în Csenger pot fi parcurşi lejer în 3-4 ore, iar cei care doresc să continue expediţia până pe malurile Tisei vor înopta în această seară la Csenger iar sâmbătă (5 iulie) dimineaţa îşi vor continua drumul pe Someş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.