Ștef: Liberalii sătmăreni îl susțin pe Klaus Iohannis la preşedinţia PNL

adrian-stef
Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ştef este de părere că fuziunea PDL cu PNL se poate face doar dacă membrii Partidului Democrat-Liberal se înscriu în Partidul Naţional Liberal şi doar în condiţiile în care se păstrează denumirea şi însemnele liberale. În ceea ce priveşte congresul PNL de sâmbătă, 28 iunie, Ştef a subliniat faptul că organizaţia din Satu Mare va fi reprezentată de 25 de delegaţi, care sunt împuterniciţi de Delegaţia Permanentă să îl voteze pe Klaus Iohannis în funcţia de şef al partidului.
„Delegaţia Permanentă a decis să-l susţinem pe Klaus Iohannis şi noi ne supunem acestei decizii. Colegii mei au mai decis fuziunea cu PDL, dar cu o singură condiţie şi anume, păstrarea Codului Fiscal al PNL. Nu vorbim de legea privind Codul Fiscal, ci de Codul fiscal al Partidului Naţional Liberal, pe care nu vrem să se modifice. Asta este o garanţie că ne păstrăm identitatea, culorile şi denumirea partidului. Eu aşa văd fuziunea că toţi din PDL se înscriu în PNL. Aşa am votat şi altfel noi nu acceptăm”, a declarat Ştef.
Cu privire la sancţiunile promise de preşedintele interimar al PNL Satu Mare, Romeo Nicoară, impuse celor care continuă dialogul cu PSD, Adrian Ştef a declarat că „există majorităţi constituite după alegerile locale care nu pot fi destabilizate. Nu poţi să-ţi asumi destabilizarea unui consiliu sau a unei instituţii. Sătmărenii nu ne-au votat ca noi să stăm în circuri şi conflicte”, spune Ştef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.