Polițistul Pavel Nicoară, rămâne după gratii

 ARESTARE
Fostul poliţist din Tăşnad, Pavel Nicoară, capul unui grup infracţional implicat în delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală rămâne în arest preventiv. Acesta a contestat măsura luată de Tribunalul Sălaj, la Curtea de Apel Cluj. În cadrul şedinţei de azi, 8 aprilie magistraţii clujeni au respins contestaţia înaintată de Nicoară şi au decis ca acesta, împreună cu alţi patru inculpaţi să rămână în arest.

Potrivit sentinţei date de magistraţi: Dacian Sebastian Chira, Pavel Nicoară, Ioan Galiş, Valer Vasile Boer şi Ioan Huluban rămân după gratii, în schimb împotriva lui Dorel Gheorghe Dejeu, Marinel Baidoc, Gabriel Biriş şi Emil Boita a fost luată măsura de arest la domiciliu.

Procurorii susţin că Nicoară era responsabil de racolarea administratorilor firmelor “fantomă”, care ulterior erau folosiţi pentru semnarea în alb a documentelor necesare ingineriilor financiare operate de către membrii reţelei.

Vă reamintim că în urma percheziţiilor efectuate în data de 28 martie au fost duse pentru audieri la DIICOT Sălaj un număr de 25 de persoane dintre care nouă au fost arestate preventiv pentru 24 de ore. Sâmbătă, 29 martie, magistraţii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile ai celor nouă inculpaţi, printre care şi sătmăreanul Pavel Nicoară. Despre modul de operare a grupului infracţional, Sătmăreanul a scris un articol detaliat care poate fi citit aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.