Verdict final în cazul tragediei de la Aciua: CRIMĂ URMATĂ DE SINUCIDERE

pastor-blaga

După mai bine de 7 luni de cercetări procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat investigaţiile în cazul crimei de la Aciua (comuna Pomi). Vă reamintim că în data de 6 august 2013, pastorul bistriţean Adrian Blaga (39 de ani) şi fiul său Timotei (9 ani) au fost găsiţi cu gâturile tăiate într-o maşină incendiată la marginea satului Aciua.

Potrivit anchetatorilor criminalul este nimeni altul decât pastorul Adrian Blaga. Din probele ridicate de la faţa locului rezultă că tatăl şi-a ucis fiul, după care şi-a pus capăt zilelor. Procurorii susţin că el este cel care a incendiat maşina folosind motorina cumpărată în acest scop de la o benzinărie. Mai mult decât atât, din probatoriul administrat de procurori rezultă că în timpul incendiului tatăl şi-a ucis copilul de doar 9 ani, aplicându-i mai multe lovituri la nivelul capului şi gâtului cu un ciocan şi o macetă, obiecte găsite la faţa locului.

Apoi, pastorul şi-a tăiat gâtul cu aceeaşi macetă. Până ce a murit, Adrian Blaga a inhalat importante cantităţi de fum şi monoxid de carbon, ai căror urme au fost identificate ulterior în cadrul necropsiei.

Medicii legişti şi criminaliştii nu au identificat pe cele două cadavre urme de autoapărare. Expertizarea genetică ADN a corpurilor delicte şi a altor obiecte ridicate de la faţa locului au pus în evidenţă profilul genetic aparţinând celor doi decedaţi şi nu alte profile.

Din analiza şi interpretarea tuturor probelor administrate, potrivit anchetatorilor rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că este vorba despre omor calificat urmat de sinucidere. În cursul cercetărilor s-au exclus succesiv variantele privind omorul în scop de jaf sau interes material, omorul în scopul recuperării unor sume de bani sau omorul din răzbunare.

Pastorul Adrian Blaga şi fiul acestuia Timotei, au fost găsiţi morţi, în seara zilei de 6 august, într-o maşină abandonată şi incendiată lângă satul Aciua, comuna Pomi. Ambele cadavre prezentau mai multe leziuni la nivelul capului şi gâtului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.