Vasile Lucuţ, achitat de Curtea de Apel Cluj în dosarul în care a fost cercetat pentru cumpărare de influenţă

vasile-lucut
Omul de afaceri sătmărean Vasile Lucuţ a fost achitat vineri, 7 martie de către magistraţii Curţii de Apel Cluj în dosarul în care a fost cercetat pentru cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar, alături de Lucuţ au fost cercetaţi şi doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Felician Jurj şi Vlad Boşca, care au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, însă şi aceştia au fost achitaţi de către Curtea de Apel Cluj.

Cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie la începutul anului trecut. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii august 2011, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Satu Mare, Vlad Boşca ar fi acceptat de la Vasile Lucuţ foloase materiale pentru ca prin intermediul lui Felician Jurj (subordonatul lui Vlad Boşca) să intervină pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Oradea pentru a-l determina pe acesta să pronunţe o soluţie favorabilă lui Lucuţ într-un dosar în care omul de afaceri sătmărean a fost judecat pentru ultraj. Ulterior Curtea de Apel Oradea a pronunţat soluţia favorabilă lui Lucuţ.

Vă reamintim că, în prima fază, în acel dosar Vasile Lucuț a fost condamnat de Judecătoria Satu Mare la șapte luni de închisoare cu suspendare și plata unor daune morale de 50.000 de lei, dar a fost scos basma curată de Curtea de Apel Oradea în 2011, în urma acelei intervenţii venite din partea lui Vlad Boşca şi Felician Jurj. Dr. Leahu a formulat o contestație în anulare împotriva deciziei penale nr. 632/R/2011 prin care Vasile Lucuț a fost achitat. Pe data de 27 martie 2012, Curtea de Apel Oradea a admis ca întemeiată contestația formulată de Leahu desființând astfel decizia de achitare. Ulterior procesul a fost scos de pe rolul Curţii de Apel Oradea şi mutat la Cluj.

Procurorii anticorupţie susţin că pentru serviciul făcut lui Lucuţ, cei doi poliţişti ar fi primit de la patronul SC Unicarm SRL produse de carmangerie şi o sponsorizare în valoare de 2.000 de lei pentru o deplasare la o competiţie sportivă ce a fost organizată în Olanda.

În cursul zilei de ieri, 10 martie, sentinţa dată de instanţa din Cluj a fost atacată de către procurori, urmând să fie judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.