Tartar de somon a la D’Artagnan (galerie foto)

roca-dartagnansomon1somon2 somon7 somon6 somon5 somon4 somon3
Fostul concurent de la MasterChef, Alex (Alexandru) Petricean, cunoscut sub numele D’Artagnan, a susţinut ieri, 10 martie o sesiune de gătit la Satu Mare. Acesta a preparat un tartar de somon mult apreciat de către cei prezenţi la demonstraţie. La sesiunea de gătit ce a avut loc la Hotel “Dana II” din Satu Mare a participat şi viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca.
După ce a pregătit toate ingredientele, adică: somonul, ceapa roşie, ardeiul iute, frunzele de pătrunjel, sucul de coacăze, coaja de lamâie, sucul de lămâie şi frunzele de ceapă verde, D’Artagnan s-a apucat de prepararea tartarului. La început a mărunţit ceapa roşie, frunzele de pătrunjel şi cele de ceapă, respectiv ardeiul iute. Apoi, a tăiat cubuleţe carnea de somon peste care a stors suc de lămâie.
După aproximativ 10 minute de „preparare chimică” a cărnii de somon cu sucul de lămâie, a amestecat carnea de peşte cu ceapa roşie, pătrunjelul, ardeiul iute, frunzele mărunţite de ceapă verde şi sucul de coacăze, lăsând preţ de câteva minute pentru ca „gusturile să se întrepătrundă”.
Apoi tartarul le-a fost servit celor prezenţi care au apreciat bucatele pregătite de D’artagnan. Sesiunea de gătit face parte din cadrul campaniei „Săptămâna Peştelui” care are loc la Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.