Sătmăreanul Marc Paul, premiat pentru cel mai interesant comentariu de pe Facebook-ul emisiunii „Raport de Ţară”

Marc-Paul
Pentru a se dezvolta într-un ritm accelerat în următorii 25 de ani, România ar trebui să se concentreze pe agricultură, turism şi educaţie. Aceasta este opinia exprimată de preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare, Marc Paul, idee postată pe pagina de Facebook a emisiunii „Raport de Ţară” de la Digi24.

În prima emisiune din noul sezon (luni, 10 martie), Sanda Nicola l-a avut ca invitat pe bancherul Mişu Negriţoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi economişti români. Sanda Nicola a lansat şi o întrebare la care telespectatorii au fost rugaţi să răspundă pe pagina de Facebook a emisiunii, şi anume: „Au trecut 25 de ani de la căderea comunismului. Care sunt domeniile asupra cărora ar trebui să se concentreze România pentru a se dezvolta într-un ritm accelerat în următorii 25 de ani?”.

Cel care a postat comentariul care a primit cele mai multe like-uri a fost sătmăreanul Marc Paul. Pentru comentariul său, liderul elevilor sătmăreni a fost răsplătit cu o tabletă. În continuare vă prezentăm răspunsul câştigător postat de Marc Paul:
„Principalele domenii asupra cărora trebuie să se concentreze România pentru a se dezvolta într-un ritm accelerat în următorii 25 de ani ar fi AGRICULTURA, deoarece avem un potenţial imens în acest domeniu care ar putea să ajute la dezvoltarea țării noastre foarte mult. În momentul de față agricultura din România nu este una modernă lucru care dacă s-ar schimba ar ajuta enorm în economie. Un alt domeniu pe care România ar trebui să îl accentueze este TURISMUL, pentru că avem o ţară atât de frumoasă pe care mulți străini ar vrea să o aibă, însă nu pot. Trebuie să ne valorificăm toate obiectivele turistice, dar trebuie să dezvoltăm acest domeniu cu cap pentru a avea un randament maxim, pe de altă parte trebuie să modernizăm și să ne axăm și pe EDUCAȚIE, dat fiind faptul că fără o educație corectă nu putem să facem nimic de calitate, nu ne vom putea dezolta. Vedem cum foarte mulți tineri nu au un țel în viață și nu sunt îndrumați spre adevărata lor vocație. Dacă școlile profesionale ar fi unele atractive, statul nu ar mai fi nevoit să se îngrijească de tinerii șomeri, deoarece multe firme au nevoie de muncitori din școlile profesionale, însă aceștia nu există. În concluzie dacă avem EDUCAȚIE putem să ne dezvoltăm ca și țară foarte mult, pe toate domeniile, însă cele prioritare sunt AGRICULTURA și TURISMUL”.

Emisiunea “Raport de Ţară” pune faţă în faţă personalităţi ale vieții publice cu studenți, profesori examinatori și publicul telespectator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.