Adrian Cozma: „Guvernul Ponta 3 continuă bătaia de joc la adresa tinerilor din România !”

Adrian-Cozma

“Guvernul Ponta 3 continuă să îşi bată joc de tinerii din România şi să le sfideze inteligenţa, chiar mai rău decât o făcea Guvernul Ponta 2 !

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu dă dovadă de un cinsim cum rar s-a întâlnit, de la plecarea doamnei Andronescu de la Ministerul Educaţiei!

Acesta a avut tupeul să afirme că, ponderea tinerilor din România care nu au nicio slujbă şi care nu sunt cuprinşi în nicio formă de pregătire este de 23%, adică peste media UE şi din această cauză se impune o intervenţie “complexă şi rapidă”. Domnul ministru îşi permite să vorbească abia acum despre intervenţii complexe şi rapide în condiţiile în careTDL a sesizat Guvernul Ponta asupra acestei probleme, catastrofale pentru economia naţională, încă din luna mai a anului trecut, prin Rezoluţia adoptată în cadrul Biroului Permanent desfăşurat la Târgu Mureş. Totodată, Tineretul Democrat Liberal, observând lipsa de interes a Guvernului Ponta, faţă de această problemă majoră, a pus la dispoziţia acestuia, încă din luna septembrie a anului trecut, Strategia Naţională de Combatere a Şomajului în rândul Tinerilor realizată de TDL. Strategia cuprinde măsuri concrete de reducere a şomajului, bazate pe o analiză clară a situaţiei, ce are calculat inclusiv impactul bugetar pe care îl va avea implementarea acestor măsuri.

Domnule ministru, timpul vorbelor a trecut demult! Dacă aţi fi avut un minim de decenţă să citiţi strategia pe care v-am pus-o la dispoziţie şi aţi fi început să implementaţi încă de anul trecut măsurile sugerate, precum: reducerea taxării pentru companiile care angajează şomeri tineri sau reducerea taxelor pentru tinerii care îşi înfiinţează propriile firme, corelarea sistemului educaţional cu piaţa muncii precum şi sprijinirea antreprenoriatului în rândul tinerilor, alta ar fi fost situaţia în acest moment.

Vă mai ducem la cunoştinţă şi că sunteţi dezinformat, rata şomajului în rândul tinerilor a depăşit procentul de 24% încă de anul trecut, iar Guvernul Ponta, din care faceţi parte, este total depăşit de situaţie! Aşa că, domnule ministru, DEMISIA de onoare se impune.
Tinerii români, cei care ar trebui să vă plătească, în viitor, pensia sunt sătui de vorbe şi îşi doresc să vă ţineţi de cuvânt şi anume să realizaţi cele 1 milion de locuri de muncă promise în campania electorală!

Poate nu conştientizaţi, dar problema şomajului în rândul tinerilor are un risc social extrem de ridicat ce poate afecta inclusiv stabilitatea naţională!

În numele tinerilor din România vă solicităm, încă odată, să ne spuneţi care sunt măsurile pe care le veţi implementa şi când, pentru atragerea celor 400 milioane euro (pentru stoparea şomajului în rândul tinerilor) puse la dispoziţia României de Uniunea Europenă, începând cu anul acesta?

Preşedinte TDL Satu Mare

Adrian Cozma”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.