Petre Mureşan: „PDL lucrează pentru români. De curând a iniţiat şi a depus trei proiecte de lege”

Petre-Muresan

“După doi ani de guvernare USL şi doi ani de complot împotriva economiei României, interesele românilor cinstiţi sunt “sugrumate” în continuare cu noi taxe şi impozite, inventate pentru a acoperi minciuna şi neputinţa actualilor guvernanţi. USL creşte taxele pentru că este incapabil să lupte cu evaziunea fiscală în continuă creştere, nu reuşeşte să absoarbă bani europeni şi nici să stimuleze investiţiile pentru a crea locuri de muncă.

Într-un moment în care puterea pare preocupată doar de sport şi comentează non-stop, pe toate canalele media decizii ale instanţei în cazuri grave de evaziune (vezi cazul transferurilor din sport), Partidul Democrat Liberal consideră că priorităţile românilor sunt complet altele şi depune trei importante iniţiative legislative. Două dintre proiectele de lege iniţiate de PDL vizează anularea unor taxe introduse de Guvernul USL:

– taxa pe stâlp care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2014 şi care aduce un minus de 1,2 miliarde de lei în economie, conducând la ruinarea mediului de afaceri. De exemplu, agricultura care în anul 2013 a adus creşterea PIB, este subminată şi direct afectată şi de impozitul pe combustibil şi de cel pe construcţii speciale;

– taxa pe combustibil care va intra în vigoare pe 1 aprilie 2014. Introducerea taxei pe carburant “inventată” de USL va însemna o nouă creştere a preţului benzinei şi motorinei. Acciza de şapte eurocenţi va produce o explozie a tuturor preţurilor la care se adaugă faptul extrem de grav, că nici până acum nu se ştie unde vor ajunge banii colectaţi din noua acciză şi cum anume vor ajunge să creeze infrastructură.

PDL cere abrogarea de urgenţă a actelor normative care stabilesc cele două noi taxe. Impozitul pe combustibil şi cel pe construcţii speciale reduc semnificativ dorinţa de a investi în România. În esență, singurele consecinţe ale celor două noi taxe marca Ponta-Antonescu sunt afectarea mediului de afaceri, economie neagră și inflație.

A treia iniţiativă legislativă depusă de PDL şi prezentată de europarlamentarul Monica Macovei, prevede reducerea numărului de semnături necesar fondării unui partid politic, un demers necesar consolidării pluripartitismului şi democraţiei în România modernă, europeană.

Cele trei iniţiative legislative sunt asumate de deputaţi de la PDL, FC şi PPDD şi de senatori PDL, FC, PPDD, PNL şi din grupul independenţilor.

Preşedinte PDL Satu Mare

Petre Mureşan”.

 

Un Comentariu la "Petre Mureşan: „PDL lucrează pentru români. De curând a iniţiat şi a depus trei proiecte de lege”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.