„Ce este femeia?” (galerie foto)

pdlsatumare-8martie18pdlsatumare-8martie07pdlsatumare-8martie08 pdlsatumare-8martie31 pdlsatumare-8martie30 pdlsatumare-8martie29 pdlsatumare-8martie28 pdlsatumare-8martie27 pdlsatumare-8martie26 pdlsatumare-8martie25 pdlsatumare-8martie24 pdlsatumare-8martie23 pdlsatumare-8martie22 pdlsatumare-8martie21 pdlsatumare-8martie20 pdlsatumare-8martie19 pdlsatumare-8martie17 pdlsatumare-8martie16 pdlsatumare-8martie15 pdlsatumare-8martie14 pdlsatumare-8martie13 pdlsatumare-8martie12 pdlsatumare-8martie11 pdlsatumare-8martie10 pdlsatumare-8martie09
La întrebarea „Ce este femeia?” au încercat să răspundă mii de oameni. Răspunsurile sunt multiple, diversificate şi mai mult sau mai puţin controversate.
Poetul şi filozoful Lucian Blaga adresându-şi aceeaşi întrebare a oferit un răspuns care apoi a dat glas multor discuţii. „Ce este femeia?”, se întreba filozoful, iar răspunsul este unul cât se poate de sofiticat: „O fiinţă frumoasă dizolvată în acidul azurului. Mixturii i se îngăduie apoi să devină cristal”.

Întrebarea a bântuit şi mai bântuie (în adevăratul sens al cuvântului) minţile bărbaţilor din toate vremurile. Această paradigmă a fost tratată şi dezbătută ieri, 7 martie, în cadrul unei întâlniri puse în scenă de Organizaţia de Femei a PDL Satu Mare şi de invitatul serii, psihiatrul Cristian Andrei. Întâlnirea a fost găzduită în sala de evenimente „Esedra” din Satu Mare.
Însă la capătul celor câteva ore putem afirma că paradigma continuă să existe şi să planeze învăluită în mister, refuzând să dezvăluie măcar o fărâmă din acest secret ţinut ascuns de „Marele Anonim” a lui Blaga. Şi asta nu din cauza invitatului, un vorbitor desăvârşit şi un cunoscător al tainelor minţii omeneşti. Paradigma continuă să existe parcă prin ea însăşi, şi se pare că prea curând nu îşi va găsi un răspuns cât de cât satisfăcător.

Şi dacă tot este vorba de graţie, feminitate, frumuseţe, discursul specialistului invitat erau întrerupte din când în când, de câteva momente artistice oferite de frumoasele balerile ale Şcolii de Artă din Satu Mare şi de evoluţia Gabrielei Szekely şi a lui Csabcsi care au încântat auditoriul cu pisele interpretate. Un alt moment important al serii a fost şi prezentarea colecţiei „Revelaţia”, creaţia designerului Anca Tomşa.

Alături de femeile democrat-liberale la eveniment au participat şi preşedinţii Organizaţiilor Judeţene şi Municipale a PDL Satu Mare, Petre Mureşan, respectiv Claudiu Ardelean, dar şi consilierul local, dr. Cosmin Raţiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.