Aurelia Fedorca – cel mai gospodar primar al anului 2013

Fedorca-Aurelia

Edilul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca a fost desemnat „Cel mai gospodar primar al anului 2013”, în cadrul celei de-a XXI-lea ediţii a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România”. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 5-7 martie la Bucureşti.

La reuniune au participat peste 60 de primari din toate colţurile ţării. Un moment important pe agenda reuniunii a fost reprezentat de decernarea premiilor la următoarele categorii: „Primarul anului 2013”, „Cel mai bun primar”, „Cel mai activ primar”, „Cel mai gospodar primar” și „Cel mai popular primar”. Un premiu postmortem pentru întreaga activitate de edil a fost acordat fostului primar al orașului Panciu (județul Vrancea), Ion Petre.

Președintele Asociației Orașelor, Nicolae Matei a acordat primarului orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca distincția de „Cel mai gospodar primar al anului 2013”.

„Premiile au fost acordate în cadrul mai multor secţiuni în urma analizei activităţii depuse pe parcursul anului trecut. În urma parcurgerii proiectelor aflate în derulare dar şi a modului cum a fost gospodărit oraşul Negreşti-Oaş, la secţiunea „Cel mai gospodar primar al anului 2013” am fost premiată eu. Este o recunoaştere a muncii depuse în slujba comunătăţii”, ne-a declarat primarul Aurelia Fedorca.

În cadrul reuniunii aleşii s-au declarat nemulţumiţi de folosirea şi interpretarea abuzivă a legislaţiei ambigue, incoerente ca o formă de presiune şi şantaj asupra autorităţilor publice locale de către unele instituţii ale statului. Primarii prezenţi au solicitat ministerului de resort să sprijine mai mult şi să acorde mai multă atenţie derulării proiectelor cu finanţare europeană sau naţională implementate de oraşele mici. Acestea au fost lipsite în mod constant de măsuri financiare dedicate special dezvoltării proprii, comparativ cu mediul rural care a beneficiat de sprijin constant acordat prin fondurile europene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.