Petre Mureşan propune introducerea votului obligatoriu

Petre-Muresan
În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 6 martie, preşedintele Organizaţiei Judeţenea PDL Satu Mare, Petre Mureşan a venit cu câteva propuneri care, în opinia sa ar putea aduce beneficii statului român şi ar reduce corupţia.

Una dintre propuneri se referă la introducerea obligativităţii votului pe o perioadă de cel puţin trei, patru mandate. „Desigur, mulţi ar invoca drepturile omului, Constituţia, ar spune că nu se poate şi că nu îi poţi obliga pe oameni să meargă la vot. Dar eu vă spun altceva: atunci când eşti cetăţean ai drepturi dar ai şi obligaţii”, a declarat Mureşan.

Potrivit preşedinteleui PDL Satu Mare, obligativitatea votului există în 32 de state democratice printre care a dat exemplul Greciei, Ciprului, Belgiei dar şi al Luxemburgului. Mureşan spune că obligativitatea votului ar fi o soluţie pentru combaterea fraudei şi că această măsură ar putea să reflecte într-adevăr dorinţa cetăţenilor. Nu trebuie să ne ascundem după deget. În campaniile electorale partidele se bazează pe structurile politice din teritoriu, care la rândul lor vin cu agitatori electorali şi cu maşinăriile de vot, în loc să vină cu oameni care pun strategiile în aplicare. Ca să ajungă la putere, politicienii corup poporul, corupţia începe încă din campania electorală. Pe lângă promisiuni bombastice se oferă pixuri, candelabre, zahăr, făină, becuri, găleţi, lopeţoi şi fulare. Este o corupţie pe faţă. Apoi aleşii vin în Parlament şi spun că se luptă cu corupţia. Ba mai mult, investesc sute de mii şi milioane de euro în campania electorală. Să nu creadă vreun român că aceştia vin şi se sacrifică pentru popor. Nici vorbă de aşa ceva”, a declarat liderul PDL Satu Mare.

O altă propunere a preşedintelui PDL se referă la depolitizarea funcţiilor din administraţia locală. „În fiecare an apar agenţii şi organizaţii noi, cu noi angajaţi pe salarii mari care nu fac decât să taie frunze la câini. Spre exemplu, la Satu Mare USL a creat peste 250 de locuri de muncă prin umflarea organigramelor, angajând lipitori de afişe, oameni care i-au susţinut în campanie, nepoţi, mătuşi, unchi, fraţi. Asta se întâmplă de 24 de ani încoace. Caracatiţa mafiotă creşte de la an la an şi sufocă ţara”, a subliniat Mureşan.

Debirocratizarea şi crearea unui sistem naţional cu o bază de date informatizată astfel încât cetăţenii să fie scutiţi de a face atâtea drumuri pentru obţinerea unor avize sau documente, este o altă propunere a liderului PDL. Totodată, Petre Mureşan s-a declarat în favoarea votului electronic, o măsură care ar duce la simplificarea procesul electoral.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.