Laura Bota: “România nu câştigă nimic odată cu formarea unui nou guvern”

laura-bota
“Noul guvern va fi unul fragil şi şantajabil
• Noul guvern va fi unul fragil şi şantajabil, aflat la mâna aliaţilor lui Victor Ponta. Nu interesele României vor avea prioritate, ci interesele celor care îi asigură funcţia lui Victor Ponta: UDMR, PC, UNPR, minorităţile naţionale sau diverşi oportunişti din PNL sau PP-DD.
• Victor Ponta va căuta să-i mulţumească pe toţi partenerii săi şi va ceda de fiecare dată pretenţiilor acestora.
• România nu câştigă nimic odată cu formarea unui nou guvern. Dimpotrivă, miniştrii necunoscuţi, nepregătiţi sau reciclaţi şi structura la fel de stufoasă a cabinetului prevestesc o guvernare cel puţin la fel de slabă.
• Victor Ponta nu a dat afară incompetenţa. În cele mai multe cazuri, doar a mutat-o de pe un scaun pe altul. Nicolae Bănicioiu pleacă de la Ministerul Tineretului şi vine la Ministerul Sănătăţii, Doina Pană pleacă din poziţia de ministru delegat pentru Dialogul Social în cea de ministru delegat pentru Ape şi Păduri – iată doar două cazuri de miniştri invizibili reciclaţi în noul guvern.
• Structura guvernului reflectă aceeaşi dorinţă de a îndestula toate partidele de la guvernare. Doar ministerul Marilor Proiecte a dispărut, ca o recunoaştere a faptului că până acum nu a existat niciun proiect serios, ci doar o sursă de sifonat bani pentru campania PSD.
• Am remarcat, de asemenea, că interesele celor certaţi cu legea sunt bine reprezentate în Guvernul Ponta 3, prin domnul Eugen Nicolicea, care şi-a propus să sprijine adoptarea legii amnistiei şi graţierii. Îi avertizăm pe domnul Nicolicea şi pe toţi cei care au venit în guvern cu interese nelegitime că nu le vom lăsa mână liberă pentru abuzuri şi legi dubioase.
• Victor Ponta nu ne-a dat niciun motiv să credem că acest guvern va putea împlini speranţele de mai bine ale românilor. Credem însă că datoria premierului Ponta este să legitimeze, în sfârşit, noul program de guvernare.
Secretar regional PMP
Preşedinte PMP Satu Mare
Dr. Laura Diana BOTA”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.