Judeţul Satu Mare pe locul 32 la simularea Evaluarii Naţionale

Evaluare
48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii de trecere la simularea Evaluării Naţionale 2014, potrivit rezultatelor oficiale anunţate de Ministerul Educaţiei Naţionale. În clasamentul judeţelor după media la simularea din acest an, promovabilitatea în Satu Mare este de 43,55%, judeţul nostru ocupând locul 32.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la limba şi literatura română, judeţul nostru ocupă locul 34 cu o promovabilitate de 56%. Matematica le-a dat ceva bătăi de cap elevilor sătmăreni care s-au prezentat în acest an la simulare, având în vedere că doar 23,7% au reuşit să ia note de trecere, ceea ce ne clasează pe locul 30 la nivel naţional.
Dintre elevii sătmăreni care au susţinut examenul de simulare la limba şi literatura maternă doar 66,7% au reuşit să promoveze, situând Satu Mare pe locul 9, din 12 judeţe în care a fost organizată această probă.

Potrivit rezultatelor date publicităţii de Ministerul Educaţiei Naţionale, clasamentul după media la simulare este deschis de Bucureşti, care a înregistrat cea mai mare promovabilitate (64,2%). Urmează Brăila, Cluj, Galaţi, Alba şi Suceava unde peste 55% dintre elevi au avut medii de trecere. La polul opus se situează judeţele Călăraşi cu o promovabilitate de 34,2%, Caraş-Severin, Tulcea, Botoşani şi Arad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.