Ambasadorul Ungariei a efectuat azi o vizită la Satu Mare

ambasador-ungaria
În cadrul unei vizite oficiale efectuate la Satu Mare, ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Zakonyi Botond a avut azi, 6 martie întâlniri cu prefectul judeţului, Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef şi cu primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica.
Oficialităţile au evidenţiat importanţa proiectelor transfrontaliere, ca elemente benefice pentru locuitorii judeţelor de graniţă, din cele două state. În principal, discuţiile s-au axat pe dezvoltarea relaţiilor româno-maghiare, continuarea proiectelor de infrastructură rutieră, implementarea unor proiecte comune în domeniile sănătăţii, cultural dar şi în domeniul social. Totodată, s-a discutat şi despre stadiul drumului expres Nyiregyhaza-Satu Mare-Baia Mare. Ambasadorul Ungariei a declarat că partea maghiară se apropie de frontieră cu autostrada şi că ar trebui începute lucrările pe tronsonul Satu Mare-Baia Mare. În intervenţia sa, Adrian Ştef a subliniat că există promisiuni de la Ministerul Dezvoltării cu privire la începerea lucrărilor pe acel tronson de drum.
Un alt punct discutat a fost cel referitor la tensiunile din cadrul Teatrului de Nord cu privire la solicitarea secţiunii maghiare de a se separa juridic de cea română. Zakonyi Botond a declarat că susţine demersul actorilor secţiei maghiare, acesta fiind, potrivit acestuia şi poziţia oficială a statului ungar care sprijină demersul comunităţii maghiare de aici.
În luarea de cuvânt primarul Dorel Coica a subliniat faptul că urmează să aibă loc o dezbatere publică pe această temă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.