Dr. Laura Bota: „Am refuzat să fim părtaşi la o manevră neconstituţională a lui Victor Ponta”

Dr.-Laura-Bota
“Partidul Mişcarea Populară s-a opus din nou unui abuz !!!
• Săptămâna aceasta, Partidul Mişcarea Populară s-a opus din nou unui abuz comis de un prim-ministru trişor şi de o majoritate parlamentară obedientă. Premierul a cerut Parlamentului să valideze un nou guvern, dar nu a supus votului şi noul program de guvernare, aşa cum cere Constituţia în astfel de cazuri.
• PMP a sancţionat acest abuz printr-o contestaţie la Curtea Constituţională, imediat după votul din Parlament. Am refuzat să fim părtaşi la o manevră neconstituţională a lui Victor Ponta. Vom refuza de câte ori va fi cazul să tolerăm încercările premierului de a face slalom printre legi şi regulamente.
• Argumentul nostru este simplu: premierul a modificat programul de guvernare fără acordul Parlamentului. Este nu doar o încălcare a Constituţiei, dar şi o sfidare a cetăţenilor, mai ales, a celor care au votat USL.
• Victor Ponta a minţit când a spus că noul guvern are acelaşi program de guvernare din 2012. Acordul politic semnat cu UDMR este un program de guvernare deghizat.
• Promisiunile lui Victor Ponta către UDMR sunt parte din programul de guvernare, fie că o recunoaşte sau nu. Aşa cum şi-a asumat aceste promisiuni faţă de UDMR, primul ministru ar fi trebuit să şi le asume transparent şi în faţa Parlamentului şi să ceară votul aleşilor pe noul program.
• Ştim însă foarte bine că săritura peste reguli este sportul preferat al lui Victor Ponta.
• PMP nu îşi va retrage de la CCR sesizarea depusă marţi. Decizia Curţii este utilă şi necesară în relaţiile constituţionale dintre instituţiile statului. Dorim ca demersul nostru să folosească pe viitor în situaţii similare.
• Pronunţarea CCR în acest caz va fi extrem de utilă pentru sănătatea constituţională a relaţiilor dintre Parlament, Guvern şi Preşedinţie.
• PMP este partidul care a lansat ideea contestării guvernului Ponta 3 la Curtea Constituţională, prin Elena Udrea şi Cristian Preda. Liderii PMP au fost primii care au vorbit despre această soluţie.
• Ideea lansată de PMP a fost acceptată şi de parlamentarii PDL şi împreună s-a semnat şi s-a depus sesizarea la Curtea Constituţională. Solidaritatea opoziţiei în astfel de situaţii este firească.
• Cu acest prilej, am văzut limpede că un partid care e la putere în judeţe nu poate face opoziţie cu adevărat. PNL e în opoziţie doar cât să nu-l supere prea tare pe Victor Ponta. Liberalii au refuzat să semneze contestaţia la CCR de teamă că PSD va rupe înţelegerile din teritoriu. Liberalii vor continua să-şi apere funcţiile, şi nu principiile, nici interesul românilor.

Secretar regional PMP
Preşedinte PMP Satu Mare
Dr. Laura BOTA”.

Un Comentariu la "Dr. Laura Bota: „Am refuzat să fim părtaşi la o manevră neconstituţională a lui Victor Ponta”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.