Jale în Piaţa Mare. O singură firmă dintre cele controlate are actele în regulă

coica-piata3

Dintre cele 12 societăţi comerciale controlate în urma descinderilor de azi coordonate de primarul Dorel Coica, doar o firmă funcţionează în mod legal.

Din verificările efectuate rezultă că: cinci societăţi comerciale funcţionează fără contracte valabile, două cu contracte expirate, două firme îşi desfăşoară activitatea pe suprafeţe mai mari decât cele contractate şi alte două societăţi nu au putut să prezinte nici un document cu privire la suprafaţa pe care îşi desfăşoară activitatea. Doar o singură firmă avea actele în regulă.

În ceea ce îi priveşte pe cei responsabili de pieţe, viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca ne-a declarat că se va trece la luarea unor măsuri doar după analizarea situaţiei create. „Vom vedea cum şi-a făcut treaba fiecare angajat din conducerea pieţei, deoarece fiecare avea o responsabilitate. Dar pot să vă asigur că măsurile vor fi drastice”, a declarat Roca.

Cu privire la comercianţi Ioan Precup spune că “am găsit mai multe situaţii. Sunt comercianţi care au contracte pe anul trecut dar care nu mai sunt valabile în 2014, dar şi câteva cazuri în care comercianţii s-au extins şi pe domeniul public, spaţii care nu sunt prevăzute în contract, suprafeţe pentru care nu plătesc nicio taxă. Pentru reglementarea acestor situaţii trebuie să intervină conducerea pieţelor”.

Cei găsiţi cu probleme au fost chemaţi la sediul Poliţiei Locale. “Într-o primă fază mergem pe atenţionări, urmând ca la următoarele controale, dacă comercianţii în cauză nu intră în legalitate să aplicăm şi sancţiuni”, spune Precup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.