Control la sânge făcut de primar la Piaţa Mare

coica-piata2coica-piata1coica-piata4 coica-piata3
Însoţit de poliţişti locali dar şi de reprezentanţii unor servicii din cadrul Primăriei, edilul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a început azi, 4 martie controalele în pieţe, mai ales după ce, potrivit acestuia se vehiculează că şeful Pieţei nr. 1 (Piaţa Mare), Adrian Ţura face bani frumoşi de pe urma comercianţilor.

„Soţia lui Ţura este taxatoare şefă la pieţe. E o afacere de familie. Sunt pornit să fac ordine şi să terminăm odată pentru totdeauna cu hoţia din pieţe. Am informaţii că se iau bani şi nu se fac contracte pentru închiriat. Nu s-au încasat bani ani şi ani de zile. De asta arată pieţele aşa cum arată şi nu avem bani pentru modernizarea acestora. Banii au ajuns în buzunarele unora. Toată ziua şeful stă în cârciumă sau bea în birou, împreună cu gaşca sa de beţivi. Soţia acestuia este şefa celor care taxează biletele. Azi o să vedem dacă informaţiile pe care le-am primit sunt reale sau nu”, a declarat primarul.

Coica spune că acţiunea de control a pornit în urma sesizărilor primite de la cetăţeni care l-au informat că în pieţe nu se eliberează chitanţe pentru spaţiile închiriate, se iau bani la negru şi că se foloseşte mai mult spaţiu decât se plăteşte.

În descinderea de azi dimineaţă de la Piaţa Mare, primarul a fost însoţit şi de viceprimarul Radu Roca, city managerul Dan Băbuţ, dar şi de directorul Poliţiei Locale, Ioan Precup şi de şefii unor servicii din cadrul Primăriei. Prima oprire a fost în halele unde se vând îmbrăcăminte, poliţiştii locali cerându-le comercianţilor contractele de închiriere.
Apoi, primarul s-a oprit la tarabele cu citrice deoarece, potrivit acestuia comercianţii de acolo au achitat tarife aferente unui anumit spaţiu, dar în realitate folosesc mult mai mult. „Aştept rezultatele controalelor din Piaţa Mare. M-am decis să fac ordine în pieţe, să avem un comerţ civilizat”, spune Coica.

După finalizarea controalelor primarul va face publice rezultatele dar şi măsurile pe care le va lua.

Un Comentariu la "Control la sânge făcut de primar la Piaţa Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.