Pintea şi-a retras cererea de strămutare a dosarului

viorel-pintea
Judecarea dosarului în care fostul şef al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea este acuzat de luare de mită rămâne în sarcina magistraţilor sătmăreni. Deşi iniţial a cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă, ulterior Pintea şi-a retras solicitarea în acest sens.

Cererea fostului director al APIA a fost înaintată Curţii de Apel Oradea (CAO) iar  în şedinţa din data de 27 februarie, judecătorilor orădeni nu le-a mai rămas decât să ia act de retragerea solicitării formulate de inculpat. Totodată, instanţa îl obligă pe Pintea la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 50 de lei.

În soluţia dată de magistraţii CAO se arată că instanţa „ia act de retragerea cererii formulată de petiţionarul Pintea Viorel, privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 31/83/2014 al Tribunalului Satu Mare. În baza art. 275 alineatul 2 Cod procedură penală obligă petentul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului”.
În urma retragerii cererii, cazul lui Viorel Pintea va fi judecat de Tribunalul Satu Mare. Vă reamintim că următorul termen stabilit de judecătorul Mihai Ciorcaş este fixat pentru data de 11 martie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.