SPAS Satu Mare şi-a prezentat bilanţul pe 2013

bilant-spas-2014
Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare şi-a prezentat azi, 28 februarie bilanţul de activităţi pe 2013. Alături de conducerea SPAS la şedinţă au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, consilierul local, Adrian Micle dar şi reprezentanţii unor instituţii subordonate Primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ.

Potrivit directorului executiv al SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ, anul trecut cea mai mare parte a activităţilor s-a axat pe acordarea şi furnizarea beneficiilor şi serviciilor sociale. Din evidenţele instituţiei reiese că în 2013 au beneficiat de alocaţii de susţinere a familiei, ajutor social, subvenţii pentru încălzire, servicii de cantină socială, ajutoare comunitare şi indemnizaţii pentru persoane cu handicap, un număr de 9.148 de sătmăreni.

Totodată, anul trecut au fost înregistrate 53 de dosare de acordare a alocaţiilor pentru susţinerea familiei, la 31 decembrie 2013 fiind în plată 130 de dosare. De asemenea, au fost efectuate un număr de 431 de anchete sociale în vederea verificării îndeplinirii de către solicitant a condiţiilor de acordare a alocaţiei pentru susţinerea familiei.

În perspectivă conducerea SPAS are în vedere atragerea unor fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea unor servicii rezidenţiale pentru persoanele vârstnice, a unui centru de consiliere pentru femeile abuzate dar şi pentru înfiinţarea unui centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.