PDL Satu Mare cere prelungirea contractului de închiriere pentru sediul de partid

Cosmin-Ratiu
Una dintre problemele ridicate de consilierul democrat-liberal Cosmin Raţiu la punctul „Diverse” din cadrul şedinţei de azi, 27 februarie a Consiliului Local Satu Mare a vizat prelungirea contractului de închiriere a spaţiului din Piaţa Libertăţii unde în acest moment îşi are sediul Organizaţia Judeţeană a PDL.

Potrivit celor declarate de Raţiu, PDL este la zi cu plata chiriei. Acesta a anunţat consilierii că, pentru luna martie s-a depus un proiect de hotărâre care vizează prelungirea contractului de închiriere pentru acel spaţiu.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan a declarat pentru Sătmăreanul că cererea cu privire la prelungirea contractului de închiriere a fost depusă încă anul trecut „dar domnul primar ne-a tot amânat spunând că nu suntem cu chiria plătită la zi. În prima fază, probabil pentru că are un pact cu partidul domnului Băsescu, cu Mişcarea Populară, ne-a ameninţat că va da o parte din spaţiu acestui partid şi poate şi Partidei Romilor. În a doua fază ne-a ameninţat că ne scoate cu totul din sediu. Văzând că nu avem o altă soluţie noi am depus un proiect de hotărâre cu privire la prelungirea contractului de închiriere, care va fi trecut pe ordinea de zi probabil la şedinţa din luna martie”.

Potrivit liderului PDL „acest lucru crează un precedent extrem de periculos deoarece atunci, fiecare partid politic legal constituit, printre care şi PSD, va trebui să iniţieze proiecte de hotărâre în vederea prelungirii contractelor de închiriere. Contractul nostru a expirat anul trecut iar noi solicităm prelungirea acestuia pe încă 5 ani. Menţionez faptul că noi suntem cu chiria la zi. Nu avem datorii”.

Vă reamintim că primarul Dorel Coica a declarat în mai multe rânduri că a trimis câteva adrese conducerii PDL Satu Mare prin care a solicitat evacuarea unei părţi a sediului Partidul Democrat Liberal în vederea atribuirii de spaţii şi altor formaţiuni politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.