Viorel Pintea va afla joi dacă „scapă” de instanţa din Satu Mare

viorel-pintea
Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea, va afla joi, 27 februarie dacă dosarul în care este acuzat de luare de mită va fi judecat de o altă instanţă, ori soluţionarea acestuia rămâne în sarcina magistraţilor sătmăreni.

Pintea a depus o cerere privind strămutarea cazului aflat în prezent pe rolul Tribunalului Satu Mare, solicitare înregistrată pe data de 24 ianuarie 2014, la Curtea de Apel Oradea (CAO). În concluzie, solicitarea în cauză urmează a fi soluţionată de magistraţii orădeni.

Vă reamintim că judecătorul de caz, Mihai Ciorcaş a fixat următorul termen pe 11 martie, însă data stabilită de instanţa din Satu Mare rămâne valabilă doar în cazul în care CAO va respinge cererea lui Pintea.

Totodată, Ciorcaş a dispus ca dosarului fostului director APIA să fie trimis unui judecător de cameră preliminară. Potrivit noului Cod Penal, magistratul care va primi dosarul se va ocupa de emiterea citaţiilor, de furnizarea rechizitoriului şi de alte documente din dosarul inculpatului, de verificarea legalităţii rechizitoriului şi de soluţionarea tuturor excepţiilor ce pot fi invocate de avocatul lui Pintea sau de inculpat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.