Agentul de poliţie “Lulu” a ajuns la copiii din Ardud şi Mădăras

ardud-2
Copiii din Ardud şi Mădăras s-au întâlnit azi, 24 februarie cu agentul de poliţie “Lulu”, care i-a învăţat prin cântece şi jocuri de rol cum să se comporte pe stradă. Acţiunea desfăşurată la Ardud face parte din cadrul proiectului “Pieton pe strada copilăriei” desfăşurat de Caravana “Anima” în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

O primă activitate de educaţie rutieră a avut loc la Grădinţa cu Program Săptămânal “Cetate” din Ardud, unde peste 60 de copii au participat la spectacol, dovedind cunoştinţe temeinice de circulaţie pietonală. Poliţiştii au insistat la finalul spectacolului asupra regulilor pe care cei mici trebuie să le respecte când sunt pasageri sau biciclişti, oferindu-le şi alte sugestii pentru a fi vizibili în trafic când se deplasează pe întuneric, cum ar fi să poarte îmbrăcăminte de culoare deschisă ori cu însemne reflectorizante.

La Sala de Festivităţi din Ardud a avut loc o altă reprezentaţie a spectacolului interactiv “Pieton pe strada copilăriei” la care au participat copiii de la Grădiniţele din Mădăras şi “Caritas” din Ardud.

Prin prezenţa lor şi prin sfaturile oferite copiilor, poliţiştii au dorit să accentueze importanţa respectării regulilor de circulaţie de către cei mici, cu atât mai mult cu cât localităţile Ardud şi Mădăras sunt situate pe un tronson de drum periculos, pe care s-au înregistrat în ultimii ani numeroase evenimente rutiere grave, inclusiv cu victime din rândul copiilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.