O sătmăreancă a dispărut fără urmă … de 22 de ani

disparut
Oricât ar părea de necrezut, în materie de persoane dispărute din judeţul Satu Mare, „recordul” este deţinut de o femeie care este de negăsită de nici mai mult, nici mai puţin de … 22 de ani.

Este vorba despre Kacsari Lili, care a dispărut pe data de 29 noiembrie 1992 şi de atunci nimeni nu mai are nicio veste despre ea. La vremea respectivă sătmăreanca avea 67 de ani, iar dacă mai trăieşte (?), în 2014 ar împlini 89 de ani.

Pe site-ul oficial al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare figurează în total 53 de adulţi şi trei copii care sunt căutaţi de oamenii legii. Spre exemplu, Constantin Marin Raţiu a dispărut din Craidorolţ de 20 de ani, în 1994. Tot de două decenii este căutat şi Vasile Glogyan din Vetiş. Un alt bărbat, Gheorghe Ilişi a dispărut de acasă, din Săuca, pe data de 20 noiembrie 1994.

Sunt şi persoane care s-au dus la muncă în ţară s-au străinătate însă nu au mai revenit la domiciliu. Este şi cazul lui Josif Kajtar din Cărăşeu care în iunie 2000 a plecat la muncă pe şantierul de cale ferată din Oradea şi nu a mai revenit la domiciliu. Florin Gheorghe Iacobaş din Valea Seacă, a plecat în 2003 în Spania, la cules de struguri, însă de atunci familia i-a pierdut urma.

În ceea ce priveşte copiii, Ecaterina Varga din Doba a avut doar 9 ani când a dispărut în 1998 şi de atunci nimeni nu a mai aflat nimic despre copilă. Ramona Olimpia Boca avea doar 10 ani când în 2001 a dispărut din Tăşnad iar de atunci este căutată de familie şi poliţişti. Printre copiii dispăruţi se află şi Balazs Attila care a dispărut din Ardud în 1998, la doar 3 anişori.

Majoritatea persoanelor dispărute au fotografii pe site-ul IPJ Satu Mare, însoţite o sumară descriere. În cazul altora, în dreptul numelui e trecută doar data dispariţiei şi câteva informaţii care se rezumă la culoarea ochilor sau a părului. În astfel de cazuri, identificarea persoanelor dispărute devine extrem de dificilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.