Marean ţine cu dinţii de Ştrandul Tineretului

Mircea-Marian
Aşa cum ne-am obişnuit deja, de pe ordinea de zi a şedinţelor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice nu poate lipsi eterna problemă a Ştrandului Tineretului, centru de agrement pe care cei de vârsta a treia, în frunte cu preşedinte Ligii Pensionarilor „Unirea”, Mircea Marian o râvnesc de ani de zile.
Discuţii pe marginea acestui subiect s-au purtat şi în cadrul şedinţei de azi, 21 februarie, la întâlnire fiind invitat şi directorul adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST), Mircea Dragoş. Pensionarii susţin, prin vocea lui Marian că ei ar putea administra mult mai bine acest centru de agrement care riscă să ajungă în paragină.
Directorul DJST le-a explicat celor prezenţi că Centrul de Agrement de la Taberele Şcolare se află în patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sportului şi că legea spune că, destinaţia a cestuia nu poate fi schimbată. „Acel centru trebuie să deservească tinerii. Am solicitat bani de la minister pentru lucrări de renovare şi pentru refuncţionalizarea centrului de agrement. Aşteptăm răspunsul acestora”, a declarat Dragoş.

Marian spune că în urmă cu 2 ani Ştrandul Tineretului a fost deschis toată vara, centrul fiind administrat de Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor (AJP) de la acea vreme. „Noi ne-am ocupat de curăţenie şi a fost bine. Intrarea era de 5 lei dar pensionarii aveau unde să meargă deoarece la Ştrandul Termal şi la Noroieni preţurile sunt mari pentru buzunarele noastre. Anul trecut când am vorbit cu domnul Ţânţaş şi cu domnul Ardelean de la Direcţia de Sport în principiu au fost de acord cu redeschiderea ştrandului. Domnul Ţânţaş a zis că ne dă apă caldă. În ceea ce priveşte avizele ne-am angajat să ne ocupăm noi de obţinerea acestora”, spune Marian.

Degeaba le-a explicat directorul DJTS că acel spaţiu ar trebui să deservească elevii care vin în tabără, deoarece nu au mai fost urechi care să audă. Acesta a mai precizat că după ce taberele vor fi modernizate centrul va intra în circuitul naţional de agrement pentru tineret. „Răspunsul Ministerului Tineretului şi Sportului este ferm: nu se poate schimba destinaţia acelui spaţiu”, a declarat într-un final Dragoş.

Dar aşa cum îl cunoaştem pe Mircea Marian acesta nu se va lăsa cu una, cu două ci va continua să facă presiuni şi în şedinţele următoare în speranţa că va reuşi într-un final, să obţină ceea ce îşi doreşte.

Un Comentariu la "Marean ţine cu dinţii de Ştrandul Tineretului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.