Împrumuturi în valoare de 14 milioane lei acordate anul trecut de CARP Satu Mare

Lucian-Marisca
În cursul anului trecut pensionarii au luat împrumuturi în valoare totală de 14 milioane de lei. Potrivit directorului Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Satu Mare, Lucian Marişca, numărul celor care solicită ajutor financiar de la instituţia pe care o conduce creşte de la an la an.

Din evidenţele CARP reiese că în 2013 au solicitat împrumuturi nu mai puţin de 6.479 de pensionari şi au fost acordate 237 de ajutoare de deces. Potrivit celor declarate de Marişca, în prezent CARP Satu Mare numără 9.870 de membri, însă în cursul anului trecut au fost scoşi din evidenţe aproximativ 900 de persoane care nu şi-au mai plătit cotizaţiile de trei ani de zile.

În ceea ce priveşte sumele acordate pensionarilor, Marişca ne-a declarat că sunt persoane care solicită sume infime, spre exemplu 200 de lei, dar sunt şi persoane care cer asemenea ajutoare rambursabile în cuantum de 6.000 lei sau chiar mai mult. În evidenţele CARP în momentul de faţă figurează aproximativ 200 de restanţieri, dar directorul instituţiei spune că o bună parte dintre aceştia au semnat că sunt de acord să li se reţină diverse sume din pensie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.