„Moartea albă”, o nouă premieră la Satu Mare

Afis-Moartea-alba-net
Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare prezintă duminică, 23 februarie, cu începere de la ora 19.00, premiera spectacolului „Moartea albă”, de Sorin Oros. Regia artistică îi aparţine lui Marius Costache iar scenografia a fost semnată de Cristian Gătina.

„Moartea albă” este doar un „strigăt”, oarecum, artistic, pornit din încercarea mea … umană de a trage un semnal de alarmă şi de a „scoate ochii” tuturor semenilor, îndeosebi, tineri, asupra pericolului acestui flagel nimicitor – stupefiantele! Am spus „a scoate ochii” şi nu „a băga în ochi”, deoarece, de băgat ni se tot bagă, sistematic, tot felul de „importuri” – prostituţie, jafuri armate, crime macabre, violuri gerontofile, iubiri zoofile, sinucideri anunţate în prime-time, droguri … Am scris acest text pentru că, sunt convins, un spectacol are un efect infinit mai mare decât o simplă conferinţă pe această temă” (Sorin Oros).

Spectacolul este realizat în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare. Pentru spectacol sunt valabile abonamentele „Ștefan Mareș” și „Vasile Savinescu”. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.