PMP demarează o campanie de strângere de semnături împotriva introducerii accizei la carburanţi

bota-ciorba-pmp
Partidul Mişcarea Populară (PMP) demarează începând de azi, 19 februarie o campanie de strângere de semnături împotriva introducerii accizei de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Organizaţiei Judeţene a PMP Satu Mare, dr. Laura Bota, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi la sediul formaţiunii politice.

La întâlnirea cu presa a participat şi Nicolae Ciorbă, fostul preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a PP-DD Satu Mare, care s-a înscris de curând în PMP.

Campania de strângere de semnături se va desfăşura pe plan naţional de-a lungul a patru săptămâni. Potrivit liderei PMP Satu Mare, dr. Laura Bota, se doreşte strângerea la nivel naţional a nu mai puţin de 1 milion de semnături. „USL a dezlănţuit asupra românilor teroarea taxelor şi impozitelor. Pe lângă cele 35 de taxe, Guvernul Ponta mai adaugă şi această acciză de 7% care va fi pusă în aplicare pe 1 aprilie. Această taxă va creşte preţurile la toate produsele nu numai la carburanţi. Eu propun ca ziua de 1 aprilie, ziua păcălelilor, să fie denumită şi ziua păcăliţilor de Victor Viorel Ponta”, a declarat lidera PMP Satu Mare.

În cadrul campaniei de strângere de semnături „voluntarii vor discuta cu cetăţenii şi le vor explica efectele acestei măsuri. Nu am nici o îndoială că oamenii vor înţelege şi vor semna”, spune preşedintele PMP Satu Mare.

O altă temă dezbătută în cadrul conferinţei de presă a fost cea referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în luarea de cuvânt dr. Laura Bota atrăgând atenţia asupra salariilor şefilor ASF dar şi cu privire la angajările în cadrul autorităţii, făcute, în opinia preşedintelui PMP, pe baza clientelismului politic.

În ultima parte a conferinţei de presă dr. Laura Bota a declarat că, în ultima perioadă, PMP Satu Mare i s-au alăturat şi membrii altor două partide. Este vorba despre Partidul Noua Generaţie (PNG) Satu Mare care a trecut la Mişcarea Populară cu toate cele şase organizaţii din judeţ. Totodată, aproximativ 70% din membrii PP-DD Satu Mare, în frunte cu fostul preşedinte interimar al organizaţiei municipale (Satu Mare), Nicolae Ciorbă, a trecut la PMP.

Ciorbă are 42 de ani, este căsători şi economist de profesie. Acesta a intrat în politică după alegerile locale din 2012, îndeplinind funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a PP-DD Satu Mare. În ceea ce priveşte motivele înscrierii sale în PMP, Ciorbă a declarat că „PMP reprezintă la ora actuală singura voce credibilă a opoziţiei. La Organizaţia Judeţeană a PMP am găsit o echipă profesionistă, alcătuită din medici, ingineri şi profesori. PMP este locul în care îmi doresc să fac politică”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.