Pericolele lumii virtuale

Copii5
Şcoala Gimnazială din Călineşti-Oaş a fost în week-end gazda unor activităţi cu caracter preventiv. Astfel, a fost organizată o întâlnire cu elevii claselor a VIII-a având ca temă siguranţa pe internet şi prevenirea pornografiei infantile.

Întâlnirea a fost susţinută de inspectorul de poliţie Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare şi de consilierul şcolar, Monica Popescu. Cei 49 de elevi prezenţi au învăţat despre pericolele lumii virtuale, precum şi despre comportamentele online care îi fac vulnerabili în faţa infractorilor. Subiectul a fost pe placul participanţilor, cu atât mai mult cu cât 9 din 10 elevi s-au declarat împătimiţi ai reţelelor de socializare.

Expunerea reprezentantei Poliţiei a fost însoţită de materiale video sugestive, fiind prezentate şi site-uri utile elevilor, care funcţionează în România, dintre care www.sigur.info, unde elevii pot afla informaţii despre utilizarea în siguranţă a internetului sau www.safernet.ro, unde copiii pot raporta abuzurile în spaţiul online. Tema aleasă nu este întâmplătoare, întrucât în data de 11 februarie a fost Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet, sărbătorită în peste 65 de ţări din lume.

Cu această ocazie, toţi elevii şcolii, de la cei mai mici la cei mai mari, au fost invitaţi la o altfel de lecţie de educaţie rutieră, eveniment desfăşurat în sala Căminului Cultural din localitate. Peste 200 de elevi şi cadre didactice au asistat la spectacolul interactiv intitulat “Pieton pe strada copilăriei”, proiect educaţional desfăşurat de Caravana “Anima” în parteneriat cu IPJ Satu Mare. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei dar şi şeful de post din localitate, Ionuţ Pop.

Copiii au învăţat prin jocuri de rol şi cântece despre regulile de circulaţie, iar intervenţia poliţiştilor de la finalul spectacolului le-a adus în atenţie şi alte aspecte pe care trebuie să le reţină în calitatea lor de participanţi la traficul rutier, fie că sunt pietoni, pasageri sau biciclişti.

Evenimentul s-a bucurat de aprecieri pozitive din partea celor prezenţi, constituind deopotrivă prilej de distracţie, dar şi de educaţie rutieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.