Un grup de protestatari au blocat accesul spre Vama Halmeu

vama-halmeu
Aproximativ 30 de persoane au protestat azi, 17 februarie în Vama Halmeu faţă de noile reglementări care limitează introducerea de mărfuri din Ucraina. Pentru a potoli spiritele la faţa locului s-au deplasat echipaje de jandarmi şi poliţişti.
Protestatarii s-au adunat în faţa fostei benzinării din satul Drăguşeni de unde apoi s-au îndreptat spre Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, unde au blocat accesul în vamă. Protestatarii au solicitat prezenţa la faţa locului a prefectului Eugeniu Avram şi al şefului Vămii Halmeu, Mihai Chiş.
Potrivit noilor reglementări ce au intrat în vigoare pe data de 15 februarie persoanele care intră în România trebuie să completeze o declaraţie vamală cu bunurile pe care le introduc în ţară. Astfel, o persoană poate introduce o dată pe săptămână, fără a plăti taxe vamale: două pachete de ţigări, 50 de trabucuri, tutun de fumat – 250 grame, 1 litru de alcool peste 22 de grade, 4 litri de vin, 16 litri de bere, un rezervor cu carburanţi şi 10 litri într-o canistră, 1 kg de zahăr dar şi alte bunuri a căror valoare totală să nu depăşească suma de 300 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.