Pieton pe strada copilăriei

pieton-politie-copii

Spectacolul interactiv „Pieton pe strada copilăriei” realizat de Caravana „Anima” în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare îşi propune să aducă în atenţia preşcolarilor regulile de circulaţie pe care cei mici trebuie să le respecte şi consecinţele pe care le implică ignorarea lor.
Poliţiştii au fost din nou prezenţi în mijlocul copiilor, joi, 13 februarie, când Raluca Dumbrăvescu de la Caravana „Anima”, a devenit agent Lulu, pentru a-i face pe copii să înveţe prin jocuri de rol şi cântece modul corect în care trebuie să se poarte micii pietoni, dar şi să înţeleagă mai bine rolul poliţistului rutier.
La activitate au participat peste 120 de copii de la Grădiniţa nr. 33 din Satu Mare. Dacă spectacolul s-a concentrat mai mult pe calitatea de pietoni a celor mici, aceştia dovedind cunoştinţe temeinice privind comportamentul pietonal adecvat, intervenţia reprezentantei Poliţiei, inspector Felicia Hrihorişan s-a axat şi pe regulile pe care copiii trebuie să le respecte atunci când sunt pasageri, subliniind cele două reguli de aur: să nu deranjăm şoferul şi să folosim scaunul de maşină şi centura de siguranţă. Copiii au fost îndemnaţi, totodată, să-şi aleagă locuri de joacă sigure, departe de şosea.
Activitatea s-a dovedit şi de această dată un succes, cei mici beneficiind nu doar de distracţie, ci şi de o lecţie adevărată de educaţie rutieră.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.