Peste 130 de inspecţii fiscale realizate în luna ianuarie

finante-sm
Din totalul sumei de 3,7 milioane lei solicitate luna trecută (ianuarie) pentru rambursări de TVA au fost acceptate cereri de rambursare în valoare de 3,6 milioane lei. Anunţul a fost făcut de către directorul executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare, Mircea Ardelean, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 17 februarie la sediul instituţiei.

Alături de directorul executiv al AJFP Satu Mare, la conferinţa de presă au participat şeful Biroului Programare şi Analiză din cadrul Administraţiei de Inspecţie Fiscală, Olimpia Demian, trezorierul şef, Maria Kotai, respectiv inspectorul principal din cadrul Biroului Comunicare şi Servicii Interne, Dana Godja.

În altă ordine de idei, Ardelean a declarat că până în momentul de faţă a fost selectat aproximativ jumătate din personalul necesar viitoarei Direcţii Antifraudă. În perioda următoare se vor demara procedurile de recrutare a restului de personal, dar de această dată din afara instituţiei.

În luarea de cuvânt Olimpia Demian s-a referit la activitatea de inspecţie fiscală desfăşurată luna trecută. Potrivit interlocutoarei, în luna ianuarie au fost efectuate un număr de 137 de inspecţii fiscale din care 52 s-au referit la rambursările de TVA. În şase cazuri au fost sesizate organele penale fiind vorba de o sumă totală de 26,01 milioane lei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.