Județul Satu Mare se va înfrăți cu landul Ostalb

govor-stef
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef alături de vicepreşedintele Mircea Govor se află în Germania, în landul Ostalb, unde s-au întâlnit cu prefectul, Klaus Pavel pentru a discuta despre înfrăţirea dintre cele două regiuni. Întâlnirea a fost intermediată de fostul scrimer de origine sătmăreană, Iosif Szepessy.

În cadrul întâlnirii s-a discutat concret despre o viitoare înfrăţire între landul Ostalb cu judeţul Satu Mare pentru a colabora în domenii precum: cultură, turism, economie, sănătate, protecţie socială şi sport. S-a decis ca cele două unităţi administrative vor începe procedura legală pentru înfrăţire. În acest timp judeţul Satu Mare va participa la începutul lunii mai la cel mai mare târg de grădinărit şi plante în oraşul Schwabisch Gmund.

De asemenea, conducerea CJ a adresat invitaţia, care a şi fost acceptată, ca o delegaţie din partea landului Ostalb să participe la Ziua Judeţului Satu Mare în data de 24 iunie.
În cursul zilei de sâmbătă, 15 februarie, conducerea judeţului s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Învătământului şi Sportului Andreas Stock pentru o eventuală vizită în Satu Mare pentru a cunoaşte judeţul şi comunitatea şvăbească din zona noastră.

Ostalb este un land de o mărime similară cu judeţul Satu Mare, cu un număr de 340.000 de locuitori, şi este cea mai dezvoltată regiune din Baden-Württemberg şi chiar din Europa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.