Începe perioada de înscriere a copiilor în învățământul primar

copii-scoala-primara

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare. Totodată, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2014 inclusiv, pot fi înscrişi în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv, care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2013-2014 și ai căror părinți solicită înscrierea direct în clasa I, vor fi înmatriculați în clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor, se efectuează sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) în perioada 18 februarie-13 martie, în intervalul orar 10.00-18.00. Părinții copiilor care solicită evaluarea dezvoltării psihosomatice vor depune la CJRAE Satu Mare (în incinta Inspectoratului Școlar Județean) sau la unul din centrele de evaluare, o cerere tip prin care solicită evaluarea.

În afară de CJRAE, centre de evaluare funcţionează şi în următoarele unităţi şcolare: Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 Satu Mare, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Carei, Școala Gimnazială Nr. 3 Negrești-Oaș, Școala Gimnazială Tășnad şi Liceul Tehnologic Ardud. Formulare pentru evaluarea dezvoltării psihosomatice pot fi solicitate începând de luni, 17 februarie, de la grădinițele la care sunt înscriși copiii.

Pentru înscrierea în clasa pregătitoare părinţii trebuie să completeze o cerere tip, să depună o copie xerox după actul său de identitate şi după certificatul de naştere al copilului. La nivelul județului Satu Mare, în proiectul planului de școlarizare sunt alocate un număr de 184 clase pregătitoare pentru cei 3.529 de copii recenzați de unitățile școlare.

Părinții pot obține, gratuit, informații referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar apelând, după 18 februarie, numărul de telefon 0800816261 sau accesând site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare: www.satmar.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.