Încep simulările examenelor de evaluare naţională şi de bacalaureat

Simulare-examene

Elevii de clasa a VIII-a, respectiv cei din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine în perioada următoare o sesiune de simulări în vederea evaluării cunoştinţelor acumulate de către aceştia.

Simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 18-20 februarie. Primul test va avea loc la limba şi literatura română (18 februarie), urmată de proba la matematică (19 februarie). În data de 20 februarie se va susţine simularea la limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi afişate în data de 7 martie.

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat în perioada 3-7 martie. Astfel, pe 3 martie se va desfăşura simularea la limba şi literatura română iar pe 4 martie la limba şi literatura maternă. Urmează apoi simularea probei obligatorii a profilului (5 martie) şi a probei la alegere a profilului şi specializării (7 martie).

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică și istorie. Pentru elevii claselor a XII-a simularea examenului de bacalaureat se organizează la disciplinele: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.

Lista conținuturilor pentru simularea examenelor naționale, la fiecare disciplină, este detaliată în anexele Ordinului Ministrului Educației Naționale care poate fi accesat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare www.satmar.ro la secțiunea Examene / Evaluare Națională / Bacalaureat.

Rezultatele obținute de elevi la probele din cadrul simulărilor naționale nu se contestă, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.